υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τράπεζες συνταξιοδότηση υπαλλήλου Τέλος τα ταμεία στις εφορίες – Συναλλαγές με ένα κλικ

by brigidatrevascus in σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου ν on November 11, 2020

συνταξιοδότηση υπαλλήλου Τέλος εποχής στις Εφορίες, σύνταξη δημοσίου σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου ν υπαλλήλου ν καθώς καταργούνται δικαιολογητικά για σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου τα ταμεία και 1.800 περιπτώσεις παραβόλων και χαρτοσήμων που εξοφλούνται στα ταμεία σύνταξη σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου με ανήλικο παιδί δημοσίων υπαλλήλων των εφοριών μετακομίζουν από σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου ν τα συνταξιοδότηση δημοσίου υπαλλήλου τέλη Ιανουαρίου σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου με ανήλικο παιδί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου με ανήλικο παιδί Πληροφορικών Συστημάτων.”

Τέλος τα ταμεία στις εφορίες – Συναλλαγές με ένα κλικ συνταξιοδότηση υπαλλήλου

 

Ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί και θα λαμβάνει στο email του έναν κωδικό με τον οποίο θα κάνει τη δουλειά του. Αντί για χαρτάκια, ουρές και ταλαιπωρία, με τον κωδικό θα πληρώνει στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα καλύτερα ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως με την χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα και θα τελειώνει η ιστορία.

Κάπως έτσι, θα πέσουν τίτλοι τέλους στα ταμεία σε όλες τις Δ.Ο.Υ και περίπου 200 εφοριακοί οι οποίοι σήμερα απασχολούνται με την έκδοση παραβόλων θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών ή εν πάσει περιπτώσει να απασχοληθούν σε πιο παραγωγικές θέσεις εντός των Δ.Ο.Υ.

Το ηλεκτρονικό παράβολο τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή από τα μέσα του 2013 αλλά μόνο για τρία παράβολα που αφορούν το υπουργείο Μεταφορών: τα παράβολα αδειών οδήγησης, το χαρτόσημο άδειας οδηγού και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου. Τώρα, ο γενικός γραμματέας σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων υπολογισμός εσόδων Χάρης Θεοχάρης, επιδιώκει την επέκταση της εφαρμογής και στα 1.800 παράβολα.

Η εφαρμογή είναι απλή. Ο φορολογούμενος, είτε είναι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet είτε όχι, μπαίνει στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και επιλέγει την εφαρμογή «e- παράβολο». Συμπληρώνοντας βασικά του στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο, τον ΑΦΜ, την ημερομηνία γέννησης και το email του και αφού επιλέξει τον τύπο του παρα Βόλου που επιθυμεί, θα λαμβάνει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, μήνυμα με τον κωδικό εξόφλησης. Με αυτόν τον κωδικό, θα μπορεί να προσέλθει σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ και να εξοφλήσει το παράβολο, ή αν είναι χρήστης ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών μπορεί να πληρώσει εκ αποστάσεως.

Με τα σημερινά δεδομένα, στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, με τη λήψη του κωδικού η εξόφληση γίνεται είτε στις τράπεζες είτε στα ΕΛΤΑ και σε δύο εργάσιμες ημέρες, το σύστημα ΔΙΑΣ που συγκεντρώνει όλες τις πληρωμές, ενημερώνει το σύστημα taxis ότι έγινε η πληρωμή. Τότε ο κωδικός που έχει λάβει στο email του ο φορολογούμενος ενεργοποιείται και στην υπηρεσία που απαιτεί την κατάθεση του παρα Βόλου, δεν δίνεται πια χαρτάκι αλλά αυτός ο κωδικός. Η υπηρεσία που απαιτεί το παράβολο, ελέγχει την εγκυρότητα του κωδικού από το σύστημα taxis ηλεκτρονικά σε λίγα δευτερόλεπτα και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου, έως το τέλος Ιανουαρίου, ο φορολογούμενος θα μπορεί να εξοφλεί το ηλεκτρονικό παράβολο απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, ενεργοποιώντας απευθείας τον κωδικό του e-παρα Βόλου.

Για να κατέβουν ρολά στα ταμεία θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσουν – όπως σχεδιάζεται επίσης έως τα τέλη Ιανουαρίου- οι σχεδιασμοί ώστε όλοι οι φόροι, ακόμα και οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες οφειλές (ορισμένες εκ των οποίων δεν εξοφλούνται σήμερα παρά μόνο στις Δ.Ο.Υ) να πληρώνονται στις τράπεζες και να προχωρήσει η αποσύνδεση υποβολής δήλωσης από την πληρωμή των φόρων.

συνταξιοδότηση υπαλλήλου συνταξιοδότηση υπαλλήλου Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

Σε παύση ο δήμαρχος Ιθάκης για λόγους Δημοσίου συμφέροντος

Ο Γιάννης Κασσιανός είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό για σειρά παραπτωμάτων όπως παράληψη υποβολής πόθεν έσχες και εμπλοκή του δήμου σε δικαστικές διαμάχες για δικά του χρέη  

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός παύτηκε από τα καθήκοντά του «για σοβαρούς λόγους Δημοσίου συμφέροντος».

Ο υπουργός Εσωτερικών αποδέχτηκε τη σχετική γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο είχε παραπεμφθεί ο 67χρονος δήμαρχος, και έκρινε ότι οι πράξεις του επέφεραν βλάβη στα συμφέροντα του δήμου.

Ο κ.Κασσιανός διένυσε την πρώτη του Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχιακή θητεία, ενώ διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία με έδρα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι.

Στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως ο κ. Κασσιανός παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μετά από αιτιολογημένη έκθεση του ΓΓ της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να απολογηθεί:

-Για αδικαιολόγητες απουσίες από το Δήμο Ιθάκης κατά το έτος 2011 (5 μήνες) και το 2012 (δύο μήνες),

-Για υποβολή ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2010,

-Για εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες με το Ελληνικό Δημόσιο για ατομικά χρέη αυτού προς το Δημόσιο με δηλώσεις αυτού και του Δήμου για λογαριασμό του, σε αναγκαστικές κατασχέσεις εις χείρας τρίτου της αντιμισθίας του, των ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου και ΙΒ Αθηνών,

-Για αυθαίρετη δίωξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών του Δήμου Ιθάκης, η οποία προέβη σε θετική δήλωση της αναγκαστικής κατάσχεσης της ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών και τον υποβιβασμό της στη θέση τηλεφωνήτριας στο Πρωτόκολλο πολεοδομίας,

-Για την κατ’ αυτόν άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας,

-Για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την ανάληψη των καθηκόντων του και για τα έτη 2011 και 2012.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Κασσιανός είχε προβεί σε μία απίστευτη και μοναδική κίνηση στα ελληνικά χρονικά, καθώς ανήρτησε στην ιστοσελίδα του δήμου έγγραφο στο οποίο περιγράφει τα «προσόντα» που κατά τον ίδιο θα πρέπει να διαθέ ΤΕΙ ο επόμενος δήμαρχος του νησιού.

συνταξιοδότηση υπαλλήλου

source: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/388074/telos-ta-tameia-stis-efories—synallages-me-ena-klik
συνταξιοδότηση υπαλλήλου…